header foto betonkernactivering
U bevindt zich op pagina: >> betonkernactivering

Contact
Selecteer uw gebied.

vloerverwarming Friesland Vloerverwarming Groningen Vloerverwarming Zuid-Holland Vloerverwarming Brabant Vloerverwarming Limburg Vloerverwarming Zeeland Vloerverwarming Utrecht Vloerverwarming Noord-Holland Vloerverwarming Schiermonnikoog Vloerverwarming Ameland Vloerverwarming Terschelling Vloerverwarming Vlieland Vloerverwarming Texel Vloerverwarming Drenthe Vloerverwarming Gelderland Vloerverwarming Flevoland Vloerverwarming Overijssel

Prijslijst
Prijslijst

Bestelformulier
Bestelbon

Nieuwsbrief:
Op de hoogte blijven?
Meld u nu aan.

Betonkernactivering

Met betonkernactivering kan een constructieve laag van binnenuit een bepaalde temperatuur gegeven worden.

Dit wordt voornamelijk toegepast in bedrijfspanden. De verschillende betonlagen worden voorzien van vloerverwarmingbuis dat op een constructief staalnet verlegd wordt. De bouwmassa wordt verwarmd of gekoeld om zodoende een wezenlijke bijdrage aan het binnenklimaat te leveren.

Door gebruik te maken van de bouwmassa heeft betonkernactivering een heel comfortabel karakter. Daarnaast kan de massa in de rendabele uren (´s nachts) op de juiste temperatuur gebracht worden waardoor in de gebruiksuren het binnenklimaat optimaal is.

In de aanleg wordt gebruik gemaakt van 18mm of 20mm buis om een zo groot mogelijke overdracht te realiseren van water en het beton.
De buis wordt meanderend aangelegd in een patroon die het beste past bij het betreffende object.

De aanleg van betonkernactivering alleen is niet toereikend voor de warmte- of koelvraag in een pand. Daarvoor is er teveel sprake van wisselende vraag in comforttemperatuur tussen verschillende vertrekken. Een kantoor met bijvoorbeeld veel computers vereist meer koeling in de zomer dan een ruimte zonder apparatuur. Het individuele karakter van ruimtes vraagt dus een aanvullende vorm van verwarmen of koelen. Meestal luchtbehandeling.

Voordelen:

  • Eenvoudig aan te leggen
  • Geschikt voor het verwarmen met zeer lage temperaturen
  • Geschikt voor het terug koelen van hoge temperaturen
  • Hoog comfortniveau in verhouding tot de prijs
  • Laag energieverbruik

Nadelen:

  • Altijd in combinatie met luchtbehandeling systeem