header foto bouwplaat droogbouwsysteem
U bevindt zich op pagina: >> Droogbouwsystemen >> Gipsvezelplaten

Contact
Selecteer uw gebied.

vloerverwarming Friesland Vloerverwarming Groningen Vloerverwarming Zuid-Holland Vloerverwarming Brabant Vloerverwarming Limburg Vloerverwarming Zeeland Vloerverwarming Utrecht Vloerverwarming Noord-Holland Vloerverwarming Schiermonnikoog Vloerverwarming Ameland Vloerverwarming Terschelling Vloerverwarming Vlieland Vloerverwarming Texel Vloerverwarming Drenthe Vloerverwarming Gelderland Vloerverwarming Flevoland Vloerverwarming Overijssel

Prijslijst
Prijslijst

Bestelformulier
Bestelbon

Nieuwsbrief:
Op de hoogte blijven?
Meld u nu aan.

Droogbouwsysteem middels gipsvezelplaten

De gipsvezelplaat is een droogbouwsysteem waarbij middels een minimale opbouwhoogte (21mm) een vloer gerenoveerd kan worden.

De buis van 12mm kan in de reeds gefreesde sleuven geplaatst worden. De verlegafstand is 10mm of een veelvoud daarvan. De platen zijn onder te verdelen in basis-platen en kopplaten. De basis-platen zijn voorzien van rechte sleuven en de kopplaten van gefreesde ronde sleuven. Op die manier kan in de kopplaten de buis diverse richtingen op gelegd worden.

Om werking in de vloer op te vangen, wordt er langs de randen isolatie geplaatst. Deze dient als buffer bij het uitzetten van de vloer waardoor er geen scheurvorming optreed.

In de gipsvezelplaten wordt de buis met een verlegafstand van 10mm in meanderpatroon verlegd. Na het plaatsen van de buis kan het geheel afgewerkt worden. Dit kan door er bijvoorbeeld direct tegels op te verlijmen met flexlijm. Eerst moet er dan een laag weefselband verlijmd worden over de gehele vloer zodat het een geheel wordt. Vervolgens kunnen de tegels verlijmd worden. Ook kan een gietmassa aangebracht worden. Daarvoor moet de plaat eerst schoongemaakt worden en moeten losse delen verwijderd zijn. Vervolgens moet het oppervlak gegrondeerd worden met een drukspuit om een goede aanhechting van de gietmassa te garanderen.

Voordelen:

  • Opbouwhoogte vanaf 21mm mogelijk
  • Diverse mogelijkheden in afwerking vloer
  • Geen wachttijden
  • Met gietmassa geschikt voor alle soorten leefvloeren
  • Beloopbaar na 2 tot 4 uur
  • Optimale warmtegeleiding

Nadelen:

  • In relatie tot bouwplaat hoger gewicht (40 kg/m²)
  • Langere verwerktijd