header foto vloerverwarming noppenplaat
U bevindt zich op pagina: >> Mini noppenplaat

Contact
Selecteer uw gebied.

vloerverwarming Friesland Vloerverwarming Groningen Vloerverwarming Zuid-Holland Vloerverwarming Brabant Vloerverwarming Limburg Vloerverwarming Zeeland Vloerverwarming Utrecht Vloerverwarming Noord-Holland Vloerverwarming Schiermonnikoog Vloerverwarming Ameland Vloerverwarming Terschelling Vloerverwarming Vlieland Vloerverwarming Texel Vloerverwarming Drenthe Vloerverwarming Gelderland Vloerverwarming Flevoland Vloerverwarming Overijssel

Prijslijst
Prijslijst

Bestelformulier
Bestelbon

Nieuwsbrief:
Op de hoogte blijven?
Meld u nu aan.

Mini noppenplaat

Omdat het een innovatief product is, verdient dit systeem een eigen informatieblad.

Het mini-noppenplaatsysteem is een, de naam zegt het al, systeem met een minimale opbouwhoogte. Vanaf 26mm is het te realiseren. In dit systeem kan de buis op 50mm of een veelvoud daarvan verlegd worden.

De 12mm buis wordt in de noppenplaat van 16mm hoogte verlegd. Hierover wordt in dit geval een calciumsulfaat gebonden gietvloer (soort anhydriet) aangebracht. Deze vloer kan vanwege zijn taaiheid minder hoog opgezet worden dan een cementdekvloer. Bij beperkte opbouwhoogte een absoluut voordeel.

Om werking in de vloer op te vangen, wordt er langs de randen isolatie geplaatst. Deze dient als buffer bij het uitzetten van de vloer waardoor er geen scheurvorming optreed.

De noppenplaat moet op een nagenoeg vlakke vloer geplaatst worden. Onder de plaat mogen geen leidingen of iets dergelijks geplaatst worden.

De buis wordt verlegd in een slakkenhuispatroon zodat een relatief koude retourleiding altijd naast een warme aanvoerleiding waardoor een egaal warme vloer ontstaat. Bij glazen puien en tuindeuren wordt de buis dichter op elkaar gelegd in een meanderpatroon als een zogenaamde warmtezone. Hierdoor wordt op deze plaats meer warmte gegenereerd waardoor de kouval van het glas opgevangen wordt.

Voordelen:

  • Minimale opbouwhoogte (ideaal in renovatiebouw)
  • Snel te monteren
  • Uitstekende warmte-uitstraling
  • Relatief korte opwarmfase
  • Laag energieverbruik

Nadelen:

  • Beperking in vloerafwerking