header foto's
U bevindt zich op pagina: >> Nieuwsbrief 2016 / 03 februari 2016
Prijslijst
Prijslijst

Nieuwsbrief:
Op de hoogte blijven?
Meld u nu aan.


Nieuwsbrief Vloerverwarming Nederland

Hieronder ziet u de vierde nieuwsbrief van Vloerverwarming Nederland.

A label circulatiepompen

Februari aanbieding

Maak deze maand gebruik van onze korting op het infrezen van vloerverwarming. VN is al meer dan 10 jaar een vertrouwde partner voor uw laagtemperatuur afgifte systemen. Ons gemotiveerd montage team staat voor uw klus klaar.

"Vloerverwarming Nederland : voor elke situatie een oplossing!"
    Wat kunnen wij voor u doen:
  1. documentatie toesturen : prijslijst & systemenmap
  2. bezoek van vertegenwoordiger
  3. situatie bekijken
  4. offerte uitbrengen
  5. telefonisch contact opnemen met ons
"Want, een warme vloer is comfortabel wonen!"

Infrezen

Deze manier van vloerverwarming aanleggen is populair geworden doordat het zo goed toepasbaar is in de renovatie van bestaande woningen.

In een situatie waarin de dekvloer al bestaand is, worden er sleuven gefreesd waarin vervolgens de buis gelegd wordt. Het infrezen kan tegenwoordig in zand/cementdekvloeren, tegel- en natuursteen vloeren, beton en anhydriet. Bij tegel- en natuursteenvloeren is het belangrijk dat deze goed vast op de ondervloer liggen. Een vloer die in de specie geplaatst is, zal zelden problemen geven maar een tegelvloer in de lijm zal vaak los trillen. Deze moet dan eerst verwijderd en eventueel geëgaliseerd worden.
De sleuven worden 16mm diep gefreesd. De 14mm buis komt dus iets onder het vloeroppervlak te liggen. Groot voordeel hiervan is dat de vloer vrij snel warmte afgeeft. In seizoenen waarin de temperatuur sterk schommelt (voor- en najaar) is dat een groot voordeel.
Door de sleuven in te frezen, kent de vloer geen werking omdat deze functioneren als dilatatievoegen. Na het frezen kan de sleuf met daarin de buis verder bewerkt worden. Rechtstreeks tegelen op de buis is geen probleem en wordt veel toegepast. Bij andere vloerafwerkingen zoals hout, pvc en dergelijke wordt het geheel vaak nog weer geëgaliseerd. Houd hierbij goed in gedachten dat de buis eerst vastgezet moet worden in de sleuf met een flexibele substantie zoals bijvoorbeeld tegellijm. Op die manier kan de buis niet opdrijven namelijk en blijft de sleuf zijn dilaterende werking behouden.
De buis wordt verlegd in een slakkenhuispatroon zodat een relatief koude retourleiding altijd naast een warme aanvoerleiding ligt waardoor een egaal warme vloer ontstaat. Bij glazen puien en tuindeuren wordt de buis dichter op elkaar gelegd in een meander-patroon als een zogenaamde warmtezone. Hierdoor wordt op deze plaats meer warmte gegenereerd waardoor de kouval van het glas opgevangen wordt.

Prijslijst

Onze vaste opdrachtgevers hebben hem al via de mail ontvangen; de nieuwe prijslijst.

We hebben het leveringsprogramma uitgebreid met enige systemen die een absolute toevoeging zijn op het oude programma. Via de website is de prijslijst aan te vragen door simpel een formulier in te vullen. Zodra de gegevens binnen zijn, wordt de lijst zo spoedig mogelijk verstuurd.

Ook op Facebook, Linkedin en Twitter zullen wij met enige regelmaat leuke wetenswaardigheden plaatsen.

© 3 februari 2016 - VN