header foto schuimbeton
U bevindt zich op pagina: >> Schuimbeton

Contact
Selecteer uw gebied.

vloerverwarming Friesland Vloerverwarming Groningen Vloerverwarming Zuid-Holland Vloerverwarming Brabant Vloerverwarming Limburg Vloerverwarming Zeeland Vloerverwarming Utrecht Vloerverwarming Noord-Holland Vloerverwarming Schiermonnikoog Vloerverwarming Ameland Vloerverwarming Terschelling Vloerverwarming Vlieland Vloerverwarming Texel Vloerverwarming Drenthe Vloerverwarming Gelderland Vloerverwarming Flevoland Vloerverwarming Overijssel

Prijslijst
Prijslijst

Bestelformulier
Bestelbon

Nieuwsbrief:
Op de hoogte blijven?
Meld u nu aan.

Schuimbeton

Schuimbeton is een vloeibare mortel, verpompt door een pomp met slangen met een diameter van 2″ tot een maximale afstand van 100 meter horizontaal en 30 meter verticaal.

Schuimbeton vlakt zichzelf redelijk uit en hoeft niet verdicht of afgewerkt te worden. Materialen waar tegen aan gestort wordt mogen niet vochtabsorberend zijn. Regen en temperaturen onder de 5 graden zijn tijdens het storten ongewenst.

Het volumieke gewicht van schuimbeton ligt tussen de 550 en 1800 kg/m³ en wordt bepaald door de hoeveelheid in te brengen schuim. Het materiaal is eenvoudig te verwerken en goed recyclebaar.

Uiteindelijk bepalen de specifieke eisen, wensen en constructieve mogelijkheden het volumegewicht van het toe te passen schuimbeton. De waterindringing is bij schuimbeton nagenoeg nul omdat de luchtbelletjes geen doorlopend stelsel vormen. Alleen capillaire indringing (opname) kan plaats vinden via het skelet en dan nog slechts enkele centimeters vanaf het contactvlak met water. Hierdoor wordt schuimbeton nagenoeg ongevoelig voor vorst en/of krimp.

Schuimbeton kan voor diverse doeleinden worden toegepast. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden:

Kruipruimte isolatie

Vloerverwarming Nederland werkt samen met Faber Betonpompen om deze renovatievloer eenvoudig aan te brengen. Het systeem bestaat uit schuimbeton, vloerverwarming en dit afgewerkt met een gietdekvloer. Dit systeem biedt talloze voordelen waarbij de uiteindelijke kostenbesparing, degelijke constructie en installatie gemak de voornaamste zijn.
Doordat de kruipruimte wordt vervangen door schuimbeton ontstaat een totaal gevulde isolatielaag met een Rc-waarde van 3,5 m² K/W (bij een vloer van 35 cm dik) In combinatie met vloerverwarming afgewerkt met een gietvloer is dit een verantwoorde renovatie oplossing.

Bij nieuwbouw wordt schuimbeton gebruikt in plaats van polystyreen of Argex korrels, bij renovatie ter vervanging van verrotte of door zwam aangetaste houten vloeren. Hierbij wordt de gehele houten constructie verwijderd en plastic aangebracht op de vloer van de kruipruimte en tegen de wanden. Schuimbeton type 600 wordt aangebracht en afgedekt met 50 a 60 mm afdekvloer met krimpnet. Indien bij bijvoorbeeld Kwaaitaal vloeren instortingsgevaar dreigt door oxydatie van de wapening, is het vullen van de complete kruipruimte een zeer praktische oplossing.

VN renovatie vloer schuimbeton

Wanneer een woning een niet geïsoleerde begaande grond vloer heeft, kan er voor worden gekozen om deze te verwijderen en te voorzien van een schuimbeton vloer. Door het lage eigen gewicht van schuimbeton is het overal toepasbaar. Schuimbeton kan niet worden beschadigd (aangevreten) door dieren.

En heeft grote voordelen:

  • Eenvoudig en snel aan te brengen
  • Isolerend
  • Geen opslag op locatie
  • Licht van gewicht
  • Geen belasting op bestaande fundering
  • Duurzaam, recyclebaar