header foto vloerverwarming tackeren
U bevindt zich op pagina: >> Tackeren

Contact
Selecteer uw gebied.

vloerverwarming Friesland Vloerverwarming Groningen Vloerverwarming Zuid-Holland Vloerverwarming Brabant Vloerverwarming Limburg Vloerverwarming Zeeland Vloerverwarming Utrecht Vloerverwarming Noord-Holland Vloerverwarming Schiermonnikoog Vloerverwarming Ameland Vloerverwarming Terschelling Vloerverwarming Vlieland Vloerverwarming Texel Vloerverwarming Drenthe Vloerverwarming Gelderland Vloerverwarming Flevoland Vloerverwarming Overijssel

Prijslijst
Prijslijst

Bestelformulier
Bestelbon

Nieuwsbrief:
Op de hoogte blijven?
Meld u nu aan.

Tackeren

Vloerverwarming tackeren betekent niets anders dan het vastzetten van de buis op een daarvoor geschikte tackerplaat.

Deze plaat heeft vaak geluid reducerende en isolerende eigenschappen waardoor hij prima geschikt is in specifieke situaties. De bovenkant heeft een raster van 50mm blokjes zodat de buis volgens een vastgesteld patroon gelegd kan worden. Deze vloer wordt afgewerkt met zandcement of anhydriet.

Het tackeren van vloerverwarming gebeurt met 16mm buis.

Om werking in de vloer op te vangen, wordt er langs de randen isolatie geplaatst. Deze dient als buffer bij het uitzetten van de vloer waardoor er geen scheurvorming optreed.

Het leggen van tackerplaat kan op een enigszins oneffen ondervloer. De isolatielaag van de plaat zal kleine bultjes opnemen vanwege de zachtheid van het materiaal. Grote hoogteverschillen of eventueel aanwezig leidingwerk zijn niet te overbruggen en zullen derhalve verwijderd moeten worden. Na het plaatsen van de platen worden de raakvlakken afgewerkt met tape om zo een dicht geheel te krijgen. De buis wordt in een patroon op de plaat bevestigd. Dat gebeurt met tackernagels. Dit U-bochtje met weerhaakjes zorgt voor goede houvast op de plaat.

De buis wordt verlegd in een slakkenhuispatroon zodat een relatief koude retourleiding altijd naast een warme aanvoerleiding waardoor een egaal warme vloer ontstaat. Bij glazen puien en tuindeuren wordt de buis dichter op elkaar gelegd in een meanderpatroon als een zogenaamde warmtezone. Hierdoor wordt op deze plaats meer warmte gegenereerd waardoor de kouval van het glas opgevangen wordt.

Voordelen:

  • Snel te monteren
  • Direct isolatie en contactgeluid reductie in één
  • Beschikbaar in diktes van 20, 25, 30 en 40mm
  • Meerdere diameters buis geschikt
  • Dikte plaat aan te passen op gewenste isolatiewaarde en opbouwhoogte
  • Uitstekende warmte-uitstraling
  • Laag energieverbruik

Nadelen:

  • Meestal alleen toepasbaar in nieuwbouw
  • Beperking in vloerafwerking