• darkblurbg

Droogbouw vloerverwarming aanleggen

Kiezen voor droogbouw vloerverwarming biedt vooral veel voordelen wanneer er een houten constructievloer aanwezig is. Ons droogbouwsysteem bestaat uit 19mm EPS met daarin een voor gefreesde aluminium lamel. Hier in komt 16mm buis die is voorzien van een aluminium kern waardoor deze uitermate geschikt is voor dit systeem. Dit systeem is ook verkrijgbaar in 30mm. Het droogbouwsysteem kan alleen worden verlegd op een egale vloer.

Meer weten over droogbouw vloerverwarming en de voordelen er van? Lees dan hieronder verder.

Wanneer kiezen voor droogbouw vloerverwarming?

Bij droogbouw komt de vloerverwarming bovenop de vloerconstructie. Zowel een houten, anhydrieten of betonnen dekvloeren zijn geschikt in combinatie met droogbouw. Eigenlijk is er voor elk soort woning een droogbouwsysteem beschikbaar. Van oude jaren ‘ 30 huizen tot de nieuwere woningen. Droogbouwsystemen zijn er in de vorm van noppenplaten of EPS vloerverwarming.

Voor een monumentaal pand met een houten vloer, een woonboot of een appartement is vloerverwarming vaak niet mogelijk. Dat is natuurlijk superzonde. Dit komt vaak vanwege het zware gewicht, de houten vloerconstructie of omdat de vloer dan teveel omhoog komt. Kiezen voor droogbouw vloerverwarming kan ook gedaan worden wanneer er leidingen in de cementdekvloer liggen, waardoor infrezen niet mogelijk is. Gelukkig biedt droogbouw vloerverwarming daar dus een oplossing voor.

Voordelen

Kiezen voor droogbouw vloerverwarming kan natuurlijk vanwege noodzaak zijn, omdat een andere optie niet mogelijk is. Alleen dat hoeft zeker geen nadeel te zijn, want droogbouw vloerverwarming biedt ook de nodige voordelen. Hieronder hebben wij daarom de voordelen voor u op een rijtje gezet die droogbouw vloerverwarming biedt.

  • Een droogbouwsysteem vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte
  • Naast warmte kan het ook koelen
  • Rechtstreeks tegelen is mogelijk
  • Minder risico op barsten in de vloer. Dit komt door de lage keteltemperatuur waar mee gewerkt wordt
  • Een kleinere opbouwhoogte
  • Vloerafwerking kan snelle geplaatst worden. Verschillende vloerafwerkingen zijn daar ook bij mogelijk
  • Gemakkelijk te combineren met een warmtepomp of condensatieketel

Wanneer een andere mogelijkheid voor vloerverwarming aanleggen niet mogelijk is hoeft dat dus geen direct probleem te zijn met bovenstaande voordelen.

Droogbouw vloerverwarming aanleggen door Vloerverwarming Nederland

Vloerverwarming leggen vraagt voorzichtigheid en kennis van zaken. Een specialist in het vak weet wat hij doet. Bij doe-het-zelven kunnen fouten snel gemaakt worden. De herstelkosten daarvan zullen daardoor ook flink kunnen oplopen. Bij ons van Vloerverwarming Nederland bent u daarom ook aan het juiste adres voor vloerverwarming aanleggen en dus ook droogbouw vloerverwarming.   

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u of heeft u een vraag? Twijfel niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag persoonlijk verder.