• darkblurbg

Zonder isolatie 

11mm isolatie

30mm isolatie

 

In dit systeem wordt de buis vastgeklemd in een kunststof plaat met opstaande noppen.

Deze plaat is verkrijgbaar zonder (Basic), met 11mm en met 30mm isolatie. De noppen geven de mogelijkheid om de buis op 100/150mm of een veelvoud hiervan te plaatsen in vastgesteld patroon.

Er zijn verschillende noppenplaten leverbaar voor diverse buisdiameters. Vloerverwarming Nederland maakt gebruik van 16mm buis. In het geval er qua opbouwhoogte een andere diameter gewenst is, kan dat overlegd worden.

Om werking in de vloer op te vangen, wordt er langs de randen isolatie geplaatst. Deze dient als buffer bij het uitzetten van de vloer waardoor er geen scheurvorming optreed.

De noppenplaat moet op een nagenoeg vlakke vloer geplaatst worden. Onder de plaat mogen geen leidingen of iets dergelijks geplaatst worden. Zodra de buis in de noppenplaat ligt kan de vloer worden afgewerkt met zand/cement of Anhydriet.

De buis wordt verlegd in een slakkenhuispatroon zodat een relatief koude retourleiding altijd naast een warme aanvoerleiding waardoor een egaal warme vloer ontstaat. Bij glazen puien en tuindeuren wordt de buis dichter op elkaar gelegd in een meanderpatroon als een zogenaamde warmtezone. Hierdoor wordt op deze plaats meer warmte gegenereerd waardoor de kouval van het glas opgevangen wordt.