• darkblurbg

Zonder isolatie 

11mm isolatie

30mm isolatie

Noppenplaat vloerverwarming aanleggen?

Met noppenplaat vloerverwarming is het mogelijk om de verwarmingsbuizen netjes op de plek te houden. Het plaatsen gaat ook sneller, wat dus zorgt voor een hele snelle installatietijd. Ook zijn de noppen opgevuld met een duurzaam isolatiemateriaal, waardoor de noppenplaten altijd hun vorm behouden. De leidingen worden gemakkelijk met de voet of hand tussen de noppen geduwd. Hier is verder dus geen bevestigingsmateriaal voor nodig.

Meer weten over noppenplaat vloerverwarming en de voordelen er van? Lees dan snel hieronder verder.

Voordelen noppenplaat vloerverwarming

Noppenplaten als vloerverwarming hebben een aantal voordelen. Benieuwd welke dat zijn? U vindt ze hieronder:

  • Noppenplaten zijn gemakkelijk te installeren
  • Goed in combinatie met oudere vloeren. Denk bijvoorbeeld aan een oude cementvloer. Noppenplaten vloerverwarming is dan een ideale keus
  • Door de relatief makkelijke installatie bespaart dit een hoop tijd en daarmee geld
  • Noppenplaat vloerverwarming heeft een duurzaam isolatiemateriaal. Hierdoor wordt dus direct bespaart op de energiekosten

Het kiezen voor noppenplaat vloerverwarming biedt dus meerdere voordelen waar u van kunt profiteren.

Noppenplaat vloerverwarming of tackerplaten?

In een ideale situatie wordt vloerverwarming direct op de constructievloer gelegd. Dat geldt ook voor een nieuwbouwwoning. Vloerverwarming bestaat dus uit een systeem van buizen waar warm water doorheen stroomt en dus zorgt dat uw vloer verwarmd wordt. Die buizen moeten natuurlijk een plek hebben om ingelegd te worden. Daarvoor zijn natuurlijk verschillende methodes. Zo zijn noppenplaten te vergelijken met tackerplaten, alleen wat past er het beste bij u?

Bij tackerplaten vloerverwarming zijn de platen gemaakt van isolatieplaten met EPS. Ze bevatten een rasterfolie waar de buizen op worden vastgemaakt. Tackerplaten hebben ook hun eigen voordelen. Zo kunnen ze de vloer verwarmen en tegelijkertijd isoleren, maar houden ze ook de warmte erg lang vast.

Noppenplaten zijn dus te vergelijken met tackerplaten. Alleen bevatten deze platen dus noppen waar de buizen tussen kunnen worden geplaatst. Er is hierbij dus geen sprake van een klop of ander bevestigingssysteem. Noppenplaat vloerverwarming heeft net als tackerplaten dezelfde voordelen. Alleen welke past het beste bij u? Woont u in een appartement, dan zijn tackerplaten met geluidsreductie een uitstekende keuze. Als uw vloer niet goed is geïsoleerd kunt u zowel voor noppenplaten als voor tackerplaten gaan.

Vloerverwarming noppenplaat aanleggen door Vloerverwarming Nederland

Graag zelf de voordelen ervaren van noppenplaat vloerverwarming? Dan kunt u bij ons terecht voor passend advies. Twijfelt u namelijk nog tussen noppenplaten of tackerplaten dan kunnen we samen gaan kijken naar een passende optie die voor u en uw woning geschikt is. Neem daarvoor dus ook geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u persoonlijk verder kunnen helpen en/of adviseren.