• darkblurbg

Vloerverwarming offerte aanvragen?

Overweegt u om vloerverwarming te plaatsen? Een goede keus. U bent daarbij uiteraard ook benieuwd naar de totale kosten en de beste deal. Om u daar zo goed mogelijk antwoord op te geven maken we graag voor u een vloerverwarming offerte. Uiteraard gratis en geheel vrijblijvend. Laat hieronder uw gegevens achter en we gaan meteen voor u aan de slag. Natuurlijk mag u ons ook altijd hierover bellen.

Meer over de kosten van vloerverwarming vindt u na het offerteformulier. Hier leest u ook welke keuzes invloed hebben op de prijs.


Offerteformulier vloerverwarming

Gratis en vrijblijvend een offerte op maat. Invullen kost enkele minuten tijd. Een van onze vakspecialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op voor persoonlijk advies.

 

  Kies bestand...


Wat kost een vloerverwarming?

Het bepalen van de exacte kosten bij vloerverwarming is afhankelijk van uw situatie en welke keuzes daarbij passen. Gaat u de vloerverwarming gebruiken als hoofd- of als (uitgebreide) bijverwarming? En natuurlijk het aantal m2. Ook zit er verschil in prijs tussen elektrische en traditionele vloerverwarming. Ook hoe de verwarming wordt geplaatst is van belang.

Keuze: installatie

Eigenlijk de manier van installeren niet altijd een keuze. U kunt natuurlijk ook al een bestaande vloer van cement hebben of juist niet. Als u een cementvloer (ondergrond) heeft kunnen we de vloerverwarming infrezen. Indien dat niet mogelijk is doordat u bijvoorbeeld geen cementvloer heeft, kunnen we kiezen voor het traditionele systeem: vloerverwarming binden op staalnet. Bekijk hier alle mogelijkheden voor het plaatsen van vloerverwarming.

Keuze: hoofd- of bijverwarming

Vloerverwarming is in de basis het goedkoopst als u het gebruikt als bijverwarming. Voor de kostprijs van hoofdverwarming kunt u zo twee keer zoveel m2 vloerverwarming aanleggen als bijverwarming.  Stel u wilt het gebruiken als hoofdverwarming. Dan kunt u bijvoorbeeld 10 m2 vloerverwarming aanleggen voor de kostprijs van rond 800 euro. Voor datzelfde geld kunt u 20m2 vloerverwarming aanleggen als bijverwarming.

Keuze: elektrische- of traditionele verwarming

Elektrische vloerverwarming is zowel qua aankoop als plaatsing goedkoper dan traditionele verwarming. Maar daarentegen zal uw energierekening wel weer hoger uitvallen met elektrische verwarming omdat deze vorm meer verbruikt. Misschien vindt u het fijner om nu even wat meer geld uit te geven en uiteindelijk minder aan energiekosten te betalen. Of wellicht vindt u de aankoopprijs een doorslaggevende factor.

Prijsopbouw

Naast de kosten voor vloerverwarming is de prijs opgebouwd uit:

  • Arbeidskosten
  • Materiaalkosten
  • Voorrij- en afvoerkosten

Locatie


 


Beste en goedkoopste oplossing

De beste, goedkoopste en misschien ook wel meest aangename manier om een woning te verwarmen is een combinatie van vloerverwarming en radiatoren. Aangesloten op de centrale verwarming. Centrale verwarming is vaak de goedkoopste manier van verwarmen en de combinatie van vloerverwarming met radiatoren geeft de meest aangename warmte in huis.