• darkblurbg

Deze manier van vloerverwarming aanleggen is populair geworden doordat het zo goed toepasbaar is in de renovatie van bestaande woningen.

In een situatie waarin de dekvloer al bestaand is, worden er sleuven gefreesd waarin vervolgens de buis gelegd wordt. Het infrezen kan in zand/cementdekvloeren en anhydriet.

De sleuven worden 16mm diep gefreesd. De 14mm buis komt dus iets onder het vloeroppervlak te liggen. Groot voordeel hiervan is dat de vloer vrij snel warmte afgeeft. In seizoenen waarin de temperatuur sterk schommelt (voor- en najaar) is dat een groot voordeel.

Door de sleuven in te frezen, kent de vloer geen werking omdat deze functioneren als dilatatievoegen. Na het frezen kan de sleuf met daarin de buis verder bewerkt worden. Rechtstreeks tegelen op de buis is geen probleem en wordt veel toegepast. Bij andere vloerafwerkingen zoals hout, pvc en dergelijke wordt het geheel vaak nog weer ge√ęgaliseerd. Houd hierbij goed in gedachten dat de buis eerst vastgezet moet worden in de sleuf met een flexibele substantie zoals bijvoorbeeld tegellijm. Op die manier kan de buis niet opdrijven namelijk en blijft de sleuf zijn dilaterende werking behouden.

De buis wordt verlegd in een slakkenhuispatroon zodat een relatief koude retourleiding altijd naast een warme aanvoerleiding ligt waardoor een egaal warme vloer ontstaat. Bij glazen puien en tuindeuren wordt de buis dichter op elkaar gelegd als een zogenaamde warmtezone. Hierdoor wordt op deze plaats meer warmte gegenereerd waardoor de kouval van het glas opgevangen wordt.