• darkblurbg

Vloerverwarming laten infrezen

Er zijn allerlei verschillende manieren voor het aanleggen van vloerverwarming. Daar is vloerverwarming infrezen bijvoorbeeld één van. Bij vloerverwarming infrezen kunnen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer gelegd worden. Een groot voordeel hiervan is dat de dekvloer er dus niet uitgehaald hoeft te worden. Zo hoeft er niet veel gebroken te worden als u een nieuwe vloer of juist vloerverwarming wilt. Door een vloerverwarming te laten infrezen is ook geen extra opbouwhoogte nodig.

Wilt u graag meer ontdekken over de voordelen van vloerverwarming infrezen en hoe dit werkt? Lees daarvoor hieronder verder.

 

Of bel naar: 0592-260990.

De voordelen van vloerverwarming infrezen

Iedere vorm van vloerverwarming leggen heeft zijn eigen eigenschappen. Zo zijn tackerplaten gemaakt van isolatieplaten met EPS en vloerverwarming binden wordt weer toegepast als vloerverwarming infrezen bijvoorbeeld niet mogelijk is. Kiezen voor vloerverwarming infrezen biedt meerdere voordelen. De dekvloer hoeft dus niet verwijderd te worden. Er worden namelijk sleuven in de dekvloer aangebracht waar vervolgens de buizen in komen. Veel huizen die na de jaren ’80 gebouwd zijn hebben een dikke dekvloer en deze zijn hier ideaal voor. Andere voordelen van vloerverwarming infrezen zijn:

  • Er is sprake van een snelle opwarmtijd
  • De goedkoopste manier van installatie
  • Vaak kan vloerverwarming infrezen binnen één dag gerealiseerd worden
  • De vloerverwarming kan zowel als bijverwarming en als hoofdverwarming gebruik worden

Kiezen voor vloerverwarming infrezen biedt naast de standaard voordelen van vloerverwarming dus nog extra voordelen met zich mee.

Vloerverwarming infrezen

Hoe werkt het infrezen van vloerverwarming?

Om te beginnen wordt er berekend om hoeveel m2 het gaat. In een situatie waarin de dekvloer al bestaand is, worden er sleuven gefreesd waarin vervolgens de buis gelegd wordt. Het infrezen kan in zand/cementdekvloeren en anhydriet. De sleuven worden 16mm diep gefreesd. De 14mm buis komt dus iets onder het vloeroppervlak te liggen. Groot voordeel hiervan is dat de vloer vrij snel warmte afgeeft. In seizoenen waarin de temperatuur sterk schommelt (voor- en najaar) is dat een groot voordeel.

Na het frezen kan de sleuf met daarin de buis verder bewerkt worden. Rechtstreeks tegelen op de buis is geen probleem en wordt veel toegepast. Bij andere vloerafwerkingen, zoals hout, pvc en dergelijke wordt het geheel vaak nog weer geëgaliseerd. Houd hierbij goed in gedachten dat de buis eerst vastgezet moet worden in de sleuf met een flexibele substantie, zoals bijvoorbeeld tegellijm. Op die manier kan de buis niet opdrijven en blijft de sleuf zijn dilaterende werking behouden.

 

Vloerverwarming laten infrezen bestaand gebouw

 

De buis wordt verlegd in een slakkenhuispatroon, zodat een relatief koude retourleiding altijd naast een warme aanvoerleiding ligt, waardoor een egaal warme vloer ontstaat. Bij glazen puien en tuindeuren wordt de buis dichter op elkaar gelegd als een zogenaamde warmtezone. Hierdoor wordt op deze plaats meer warmte gegenereerd waardoor de kouval van het glas opgevangen wordt.

Vloerverwarming laten infrezen door VloerverwarmingNederland.nl

Wilt u ook graag warme voeten tijdens de koudere dagen? Met vloerverwarming is dat mogelijk. Het infrezen van vloerverwarming biedt u meerdere voordelen. Het is energiezuinig en er is sprake van een snelle opwarmtijd. Dat betekent dus snel genieten van warme voeten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van vloerverwarming infrezen voor uw woning of bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag persoonlijk verder! U kunt uiteraard ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen, klik hiervoor op onderstaande knop.

 

Of bel naar: 0592-260990.