• darkblurbg

Vloerverwarming laten aanleggen?

Wanneer u kiest voor vloerverwarming is het aanleggen hiervan natuurlijk ook niet onbelangrijk. Onze vloerverwarming specialisten gaan altijd kijken naar de beste mogelijkheid voor u en uw woning. Vloerverwarming zorgt tenslotte voor een aangenaam klimaat binnen een bepaalde ruimte. Koude voeten zijn verleden tijd en zelfs in de winter kunt u op blote voeten over de vloer heen lopen.

Wilt u een vloerverwarming laten leggen in uw woning of bedrijfspand. Laat u dan inspireren door al onze mogelijkheden. Benieuwd naar welke mogelijkheden dat zijn? Lees dan hieronder verder.  

 

Of bel naar: 0592-260990.


Binden op staalnet

Wanneer er geen cementvloer aanwezig is of infrezen bijvoorbeeld niet mogelijk is, wordt de vloerverwarmingsslang gebonden op een gegalvaniseerd staalnet. Wanneer we gaan binden op een staalnet, dan spreken we van een ‘’traditioneel systeem’’. Bij de eerste vloerverwarming systemen werd deze montagemethode namelijk toegepast.

De buis wordt hierbij op een staalnet vastgemaakt en in een patroon verlegd. Eventueel kan er onder het staalnet isolatie en/of reflectiefolie geplaatst worden om het geheel effectiever te laten functioneren.

 

Lees meer

Droogbouw

Droogbouw wil zeggen dat er bij de aanleg/installatie van vloerverwarming geen natte producten komen kijken. Denk aan zand, cement, beton, anhydriet etc. Droogbouwsysteem vloerverwarming wordt vooral toegepast voor houtskeletbouw, renovatie en verbouw, maar ook voor vloeren waar bijvoorbeeld geen ruimte is voor een zandcementdekvloer. Ook is een droogbouw vloerverwarming systeem erg geschikt wanneer er geluidsisolatie vereist wordt. Denk bijvoorbeeld aan appartementen.

 

Lees meer

Noppenplaat

Vloerverwarming op noppenplaten lijkt erg op tackerplaten vloerverwarming. De noppenplaten bestaan uit een laag EPS waar een kunststof met een noppenpatroon is op bevestigd. Tussen die noppen kan de vloerverwarmingsbuis bevestigd worden. Vloerverwarming op noppenplaten wordt afgewerkt met een zandcement dekvloer. De noppenplaten hebben als groot voordeel dat de platen lang de warmte vast houden.

 

Lees meer

Tackerplaten

Bij vloerverwarming op tackerplaten heeft u vloerverwarming en isolatie in één. De platen zijn isolatieplaten en voorzien van een rasterfolie. Aan het rasterfolie wordt de vloerverwarmingsbuis met een kunststof U-clip vastgemaakt. Het grote voordeel is dus dat tackerplaten vloerverwarming en isolatie in één zijn en geschikt zijn voor elke soort vloerbedekking.

Lees meer

Infrezen

Het grote voordeel van vloerverwarming infrezen is dat het kan worden toegepast op een bestaande vloer. De bestaande dekvloer kan namelijk gebruikt worden. Zo komt er geen extra opbouwhoogte bij. Hierdoor hoeven dus niet bovenop de deklaag nieuwe lagen worden aangebracht. Zo wordt voorkomen dat uw vloer hoger wordt. Zeker bij het renoveren huizen zou dat voor veel problemen kunnen zorgen.

 

Lees meer

Anhydrietvloer

De populariteit van anhydrietvloeren is erg toegenomen. Het gaat vooral heel goed samen met een noppenplaat vloerverwarming. Een anhydrietvloer wordt ook wel een kalkgebonden gietvloer genoemd. Het is een dekvloer die net als een zandcementvloer op de constructievloer wordt aangebracht. Een dekvloer van anhydriet is bij uitstek geschikt voor grote oppervlakken. Ook staat deze vloer bekend om de goede warmtegeleiding. Een goede combinatie dus met vloerverwarming.

 

Lees meer

Vloerverwarming laten leggen? VloerverwarmingNederland.nl

Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor vloerverwarming aanleggen. Het verschil per situatie, woning of bedrijfspand welke het meest geschikt is voor u. Wilt u de voordelen van vloerverwarming zelf ervaren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om daarover in gesprek te gaan wat past bij u. Wij helpen u namelijk graag verder. Natuurlijk kunt u ook een vrijblijvende offerte voorstel van ons ontvangen. Klik hiervoor op de onderstaande knop.