• darkblurbg

Waarom een vloerverwarming renovatie?

Een verhuizing kan eens een keer in uw leven op de planning staan. Wanneer u gaat verhuizing naar een woning die al is voorzien van vloerverwarming is het verstandig om deze huidige vloerverwarming te inspecteren. Een vloerverwarming renovatie is daarom niet overbodig. Vloerverwarming zorgt namelijk voor een gelijkmatige en aangename warmte en is in combinatie met isolatie heel energiezuinig. Het is dus belangrijk dat dit allemaal nog klopt en zo na behoren werkt.

Meer informatie over vloerverwarming renovatie leest u hieronder.

Vloerverwarming meenemen

Tijdens renovatiewerken kiezen veel mensen er voor om een vorm van bijverwarming te plaatsen. Afhankelijk van het type renovatie kunt u er voor kiezen om een systeem te gebruiken met vloerverwarming. Alleen is vloerverwarming meenemen tijdens mogelijke renovatiewerken een goed idee? Jazeker. Wanneer u dus kiest voor een systeem met vloerverwarming kunt u niet alleen rekenen op een uitstekende bijverwarming, maar ook is het tijdens koude dagen aangenaam warm in huis. Het aanleggen van vloerverwarming biedt tenslotte de nodige voordelen.

Natte of droge installatie?

Er zijn dus twee manieren waarop vloerverwarming geïnstalleerd kan worden. Eén daarvan is droge installatie en de andere optie is natte installatie. Bij een natte installatie worden de verwarmingsbuizen bevestigd op een isolerende drager. Vervolgens wordt deze rechtstreeks in de juiste vorm geplaatst. Dit systeem is echter wel dikker en dat kan een nadeel vormen. Bij een droge installatie worden de buizen in een voorgevormde constructie geplaatst en afgedekt met een metalen dekplaat. De opbouwdikte is een stuk dunner. Het verschilt per woning en situatie welke optie daarin het beste is voor u. Daarom kunt u voor vragen daarover contact met ons opnemen.

Renoveren van uw vloerverwarming systeem

Mocht u al vloerverwarming hebben dan kunt u op een bepaald moment ook denken om de vloerverwarming te laten moderniseren. Vooral handig, wanneer het systeem al wat ouder is. Zo kunt u het optimale rendement eruit halen. Bij vloerverwarming met warm water wordt er al snel gekeken naar een vloerverwarmingspomp. Er zijn ook nog andere mogelijkheden voor het renoveren van uw vloerverwarming systeem. Voor een passende oplossing komen wij graag met u in contact.

Vloerverwarming renovatie door Vloerverwarming Nederland

Wilt u graag uw huidige vloerverwarming renoveren of heeft u een ander huis gekocht en is renovatie daarbij noodzakelijk. Onze vakspecialisten van Vloerverwarming Nederland staan dan voor u klaar om uw vloerverwarming te renoveren. Het verschilt per woning en situatie wat daarin de beste mogelijkheid en optie is.

U kunt daarom vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat wij daar samen naar kunnen kijken. Wij kunnen u dan vervolgens persoonlijk verder helpen en adviseren.